Kuhinaa Kutalla

Bali, Indonesia

Balin ja koko Indonesian suosituin matkakohde Kuta Beach on niin ”pilalla”, kuin turistirysä vain voi olla. 15 kilometrin säteellä lentokentästä löytyy satoja ravintoloita ja yökerhoja sekä kaikki mahdolliset surfmerkkien jättimyymälät (Kutalla on kuulemma maailman tihein surfliikkeiden keskittymä). Feikkisälää myyvissä katukaupoissa tuotteiden lähtöhinta on riippuvainen turistin valkoisuusasteesta (mitä vaaleampi iho, sitä kalliimpaa). Raivokas tinkiminen kuuluu asiaan.

PA160114.JPG

Se tavallisin näkymä Poppies-kadulla. Aamusurffilta palaava turisti, lauta ja feikkirättiputiikki.

Kutan rantakadulla ja turistimeiningin ytimessä ahtailla Poppies-kaduilla vaeltelee pönäköitä australialaisia Bintangit kourassa kaikkina vuorokauden aikoina. Katukuvaan kuuluvat myös vedestä tulevat tai sinne matkalla olevat oikeat surffarit, sekä syväruskettuneet, katu-uskottavassa surflookissa blondattuine tukkineen postailevat ruotsalaiskundit. Rannalla päivystävät Kuta-cowboyt, paikalliset nuoret miehet joiden toimenkuva vaihtelee lautojen vuokraamisesta turistitypyjen perusteelliseen opastamiseen niin vedessä kuin yöelämässä. Varsinkin vaaleat skandinaavitytöt ovat cowboyden runsaan huomion kohteena.

PA160116.JPG

Skandinaavineidot ovat kilometrien mittaisella Kuta Beachilla päivystävien Kuta-cowboyden erityishuomion kohteena.

Vuosien 2002 ja 2005 pommi-iskujen jälkeen romahtanut turismi on Balilla taas kovassa kasvussa. Katukuva on muuttunut sitten ensimmäisen Balin vierailuni kaksi vuotta sitten. Varsinkin Kutan alueella tapahtuu raivokasta vauhtia ja monikerroksisia ostos- ja hotellikomplekseja rakennetaan vuorokauden ympäri.

Balin hulina on parhautta Sumatran survival-meiningin jälkeen. Ensimmäisenä iltana Balilla keskityimme tekemään kaikkea sitä, mihin Sumatralla ei ollut mahdollisuutta. Shoppaamaan (uudet sandaalit 20€, surfsortsit 40€), syömään hyvin (ateriat ja juomat Hard Rock Cafessa 50€) ja törsäämään kunnon majoitukseen (ilmastoitu huone lämpimällä suihkulla 10 metrin päässä uima-altaasta 25€/ yö ja tunnin kokovartalohieronta 5€). Rahaa paloi illassa lähes yhtä paljon kuin kuluneiden kahden viikon aikana yhteensä.

Seuraavat kaksi viikkoa kuluvat meressä läträtessä. Ohjelmassa on Balilla 10 vuotta viihtyneen tervakoskelaisen Kimmo Jaakonsaaren perustaman A Senne -surfmerkin leiri.

3 kommenttia artikkeliin “Kuhinaa Kutalla”
  1. avatar Nanna sanoo:

    Muistakaa tinkiä mulle se puusormus tai pari! 😀

  2. avatar Tini sanoo:

    …mäkin haluan puusormuksen! Se varmaan mahtuu rinkan pohjalle. Saisko blogiin kuvia teistä, kun kiidätte aallon harjalla!

  3. Kuvia omasta surffista on vähän vaikea ottaa, mutta A Senne Surf Campin nettisivuille lisätään tavaraa päivittäin.
    http://www.asennesurf.com/

Jätä kommentti

css.php