Taidetta ja tilpehööriä

Ubud, Indonesia

Aalloissa lutraaminen päättyi tältä erää ja suuntasimme myös surfleirille osallistuneiden Tumen ja Tiian kanssa sisämaahan Ubudiin, tunnin ajomatkan päähän.

Parin pääkadun ja poikkiteiden muodostama Ubud on taiteen ja käsitöiden  ystävän taivas, mutta kaltaiselleni sympaattisia pikkuesineitä kammoavalle kaverille pari iltaa täällä taitaa riittää. Taidetta, ”taidetta” ja tilpehööriä kaupataan kylällä sen verran paljon, että tuntuu kuin olisi jättimäisessä rihkamakaupassa. Tuotevalikoimasta löytyy käsin tehtyjä koruja, koristeita, huonekaluja, kankaita, kivipatsaita, sekä tietysti Bintang-paitoja. Houkuttelevaa sisustusartikkelia ja kalustetta löytyy kymmenistä putiikeista. Tavaran ostamista pidättelee vain kallis rahdin hinta ja mahdolliset tullimaksut, sillä osa kalusteista on tehty harvinaisita puulajeista.
IMG_4282.JPG

Semihipahtavassa Ubudissa on kaupan mietelauseita joka lähtöön.

Päiväretkeläisiä Ubudiin vetää pyhä apinametsä, jonka asukkaita saa syöttää ylihintaisilla banaaneilla. Ihmisiin tottuneet otukset eivät turisteista muuten juuri perusta, mutta kaikki syötäväksi kelpaava lähtee kleptomaaniapinoiden matkaan mikäli ei ole tarkkana kantamuksistaan. Puiston työntekijöiden käskystä kädelliset nousevat myös turistin olkapäille kököttämään. Ubudin kaduilla hauskaa seurattavaa ovat puolestaan harvakseltaan katukuvassa hiihtävät elähtäneet hipit, joiden esiintyvyys on kylänraitilla kuulemma ennen ollut paljon tiheämpi.

Kyllä täällä paikan hieman rihkamatorimaisesta luonteesta huolimatta pari päivää viihtyy. Tunnelma kylällä on yltiörento ja viikonloppunakin meno on erittäin rauhallista. Eilen uni tuli iltayhdeksältä. Jos menojalkaa olisi vipattanut, vauhdikkaamasta päästä tarjontaa löytyi perinnetanssiesitys, jonka katsominen olisi maksanut suolaiset 80 000 rupiaa.
IMG_4229.JPG

Ubudin päiväretkikohteen pyhän apinametsän asukas oli erittäin kiinnostunut kameran linssistä heijastuneesta kuvastaan.

3 kommenttia artikkeliin “Taidetta ja tilpehööriä”
  1. avatar Ani sanoo:

    No voi elämä mikä pyhä apina! Onko sillä tuollainen ruskea irokeesi otsalla? Sairaan söötti!

  2. avatar Nanna sanoo:

    Voi, kuinka innoissaan Piia on varmaan ollukaan pyhästä apinametsästä…

  3. avatar Aihe sanoo:

    Paikka olisi tällaisen himoshoppaajan ”taivas”, tai ainakin sais olla ostavinaan ja hypistellä tuotteita!

Jätä kommentti

css.php