Salakuljetin purukumia Singaporeen

Singapore

Balin liikenteessä kolmen päivän road tripillä aloittamani lainsuojattoman elämä sai jatkoa Singaporesssa – salakuljetin maahan purukumia. Tarkkasilmäinen tullimies kiinnitti huomionsa rinkassa matkustaneeseen monitoimiveitseeni, mutta käsimatkavaroissa muilutettu Jenkki-pussi läpäisi viranomaisseulan vaivatta. Purukumin myyminen sekä maahantuonti on laissa kielletty.
Singaporen hallitus kielsi purukumin ensimmäisen kerran jo vuonna 1992, sillä julkisiin tiloihin ja ravintoloiden kalusteisiin liiskatut klöntit koettiin ”Fine Citynä” (fine = hieno, sakko) tunnetun kaupunkivaltion johtajiston keskuudessa ylivoimaisen ällöttäviksi ja kalliiksi siivota. Ilmeisesti myös käytöstä voi räpsähtää 1000 Singaporen dollarin (550 euro) sakko, joten olemme jäystäneet Jenkkiä ihan vain omassa hotellihuoneessa suljettujen verhojen takana. Kaduilla ja käytävissä on erilaisia kieltomerkkejä ja uhkausia sen verran paljon, että lienee viisainta ottaa ne todesta.
IMG_0031.JPG

Singapore ”Fine Cityn” sakon uhalla -lakeja löytyy kivoina jääkaappimagneetteina Chinatownin rihkamakaupoista.

Purkkakiellon lisäksi ensikosketus Singaporeen oli reilun kuukauden Indonesiassa oleskelun jälkeen muutenkin aikamoinen järkytys. Kaikesta joutuu maksamaan ja paljon. Jos erehtyy syömään ja shoppaamaan turistikohteissa, merkkivaatteet, ravintola-ateriat ja alkoholi on lähes Suomen hinnoissa. Lähes jokainen keskusta-alueen metropysäkki sijaitsee jättiläisostoskeskuksen kellarissa. Koko keskusta tuntuu olevan yhtä suurta ilmastoitua tilaa täynnä ostoskeskuksia ja ravintoloita.
IMG_0036.JPG

Pilvenpiirtäjät kuuluvat katukuvaan lähes kaikkialla Singaporessa, myös Chinatownissa.

Originelleinta ympäristöä onkin löytynyt arvalla ottamamme hotellin nurkilta, joka sijaitsee jossain paikallisen Pikku-Intian tuntumassa. Sieltä löysimme myös Singaporen visiitin edullisimmat ja ehdottomasti parhaat sapuskat, paahdettua ankkaa lihaliemellä, riisillä ja nuudeleilla noin kahdella eurolla annos.

PB060159.JPG

Aidot eväät. Katukeittiöstä ostettu annos paahdettua ankkaa oli Singaporen parasta apetta.

3 kommenttia artikkeliin “Salakuljetin purukumia Singaporeen”
  1. avatar Aihe sanoo:

    Ankkaa ja riisiä, meikäläisen herkkua ja vielä kahdella eurolla. Nuukana ihmisenä olisin kyllä jättänyt purukumin kotiin, koska naamastani olisi heti nähnyt, että salakuljetan jotain. Viekää terkkuja Austraaliaan !

  2. avatar Mika sanoo:

    Nuori kapinallinen, kaikinpuolin rohkea mies.. Ilmeisestikin viinatrokareiden kaukaista sukua. 🙂

  3. avatar Riikkis sanoo:

    Mutta aivan kuin tuo kuvan setä jäystäisi purkkaa?

Jätä kommentti

css.php