Aalto vei arskat

Byron Bay, Australia

Mikään ei auta orastavaan darraan paremmin kuin kaatuminen kanootilla aallokossa. Tämä selvisi merikanoottireissun noin kolmannella minuutilla minitsunamilta tuntuneen aalloon pyyhkäistyä meidät  ympäri.

Mulahtamista seurasi muita melojia huvittanut perusteellinen suomenkielinen perkelöinti, joka ei johtunut kastumisesta vaan siitä, että aalto vei mennessään meikäläisen Ray Banit (matkatavaravakuutus alkaa kannattaa, iPod pöllittiin huoneesta jo Sumatralla).

ByronBay140009.jpg

Erään venekunnan alkuvaikeuksia. Mereen pääseminen voi olla yllättävän vaikeaa.

Pulahduksen jälkeen loppureissu oli pelkkää juhlaa. Ensimmäiset delfiinit tulivat tervehtimään sadan metrin päässä rannasta. Ensin näkyi yksi selkäevä, sitten toinen ja pian otuksia uiskenteli puolenkymmentä vain kymmenen metrin päässä. Meidän kymmenen kanootin ryhmämme keinui aalloilla kylki kyljessä jokaisen kiljahdellessa innostuneesti delfiinien esitellessä suffaustaitojaan aallonhuipuilla. Olin näystä vähintään yhtä innoissani kuin porukkaan kuulunut viisivuotias brisbanelaispoika Spencer.

ByronBay140017.jpg

Delfiiniparvi tuli tutkimaan meitä kymmenen metrin päästä. Mukana oli myös poikasia.

Hetken kuluttua paikalle ilmestyi toinenkin parvi ja yksi delfiineistä kävi pyörähtämässä pinnassa vain parin metrin päässä kanootistamme. Todisteeksi kohtaamisesta saimme tallennettua pari minuuttia huomattavan tärisevää videokuvaa. Delfiinien lähdettyä bongasimme muutaman sadan metrin melomisen jälkeen suuren merikilpikonnan, joka venytteli niskaansa meitä kohti kuikuillen.

Kallis reissu, mutta kannatti.

Kommentti artikkeliin “Aalto vei arskat”
  1. avatar Tini sanoo:

    Siellä ne delfiinit kyttäilee teitä ihmisiä eikä päinvastoin… Älykkäitä ja uteliaita otuksia, jotka osaavat yleistää asioita ja ymmärtävät käsitteitä. Eipä uskois, että ovat samaa sukua miekkavalaiden kanssa. Tääl ei oo vielkään lunta ja on kylmän kalseeta. Reskalle vedettiin tänään jouluvaloja…

Jätä kommentti

css.php