Routeburn Track I

Fjordland, Uusi Seelanti

Lampaita on Uudessa Seelannissa enemmän kuin ihmisiä, mutta nykyään ykköselinkeino on turismi. Harvaan asutulle eteläsaarelle porukkaa vetää varsinkin syrjäinen, vuonojen, vuorien ja jäätiköiden Fjordland, jossa on kymmeniä upeita vaellusreittejä ja päiväretkikohteita.

Vietimme Fjordlandissa kolme päivää kahden eri luonnonpuiston alueella, vuoristo- ja järvimaisemissa sekä sademetsissä risteilevällä Routeburn Trackilla. Koska lähdimme trekille maisemien takia, keskityn tässä ja parissa seuraavassa bloggauksessa retken kuvalliseen antiin…

glenorchykylä1.JPG

Glenorchyn kylä Fjorlandin reunamilla elää lampaista ja turisteista.

lakewakatipu.JPG

Lake Wakatipu.

vuoret1.JPG

Maisema Routeburn Falls Hutilta, ensimmäiseltä yöpymispaikalta.

koski.JPG

Reissua Uuteen Seelantiin suunnitteleville tiedoksi: varaa varsinkin vaellukset ajoissa. Suosituin reitti Milford Track oli loppuunmyyty ensi helmikuuhun asti jo heinäkuussa asiaa tiedustellessamme. Myös Routeburnin yömajojen punkat olivat täynnä viimeistä paikkaa myöten trekkimme aikana. Omatoiminen leiriytyminen on kielletty virallisten leirintäalueiden ulkopuolella, eikä polulle edes saa lähteä  telttailemaan useaksi päiväksi ilman maksullista ennakkovarausta.

Uuden Seelannin kesäsesonki alkaa marras-joulukuun vaihteessa, jonka jälkeen hostellit ja hotellit ovat tukossa suosituissa kohteissa. Myös vuokra-auto kannattaa buukata etukäteen, mikäli hinta ratkaisee tai auton suhteen on vähänkään laatu- tai kokovaatimuksia.

Kommentti artikkeliin “Routeburn Track I”
  1. avatar Sasu sanoo:

    Ihan älyttömän hienoja maisemakuvia! Oletteko syöneet lammasta vai retkimuonaa?

Jätä kommentti

css.php