Adrenaliininarkin ihmemaa

Queenstown, Uusi Seelanti

Queenstownista löytyy kaikkea, mistä adrenaliininarkkari näkee päiväunia. Benjihyppyjä 50 metristä veteen pää edellä, kanjonikiikku 160 metrin korkeudesta, riippuliitoa vuorten välissä, pikaveneajelua kallioiden keskellä ja laskuvarjohyppyjä 5500 metristä muutamia mainitakseni. Nössöjen rahat viedään sikahintaisilla bussiretkillä Lord of the Rings –leffojen maisemissa.

laiva.JPG

Nostalgiannälkäiset lipuvat pitkin Lake Wakatipua vanhalla höyrylaivalla.

Queenstown0445.JPG

Queenstown nököttää Lake Wakatipun rannalla eteläsaaren Alppien keskellä.

Oma valintamme laajasta ”kerran täällä vain eletään” –valikoimasta oli canyoning. Vaikka kyseinen aktiviteetti ei olekaan sekopäisimmästä päästä Queenstownin tarjontaa, siinä sai puuhata koko 175 NZ dollarin (noin 100 euroa) edestä. Canyoning tarkoittaa etenemistä kanjonissa ja sen pohjalla kuohuvassa koskessa. Köysiradoilla ilmassa ja persuksillaan kuohuissa liukuen, kallioilta veteen hyppien, vesiputousten läpi sukeltaen tai ihan vain jalat alta pyyhkivissä virtauksissa rämpien.

En ole milloinkaan palellut yhtä paljon. Alle 10-asteinen virtaava vesi vei sormista tunnon viiden minuutin jälkeen, seuraavaksi jäätyivät jalkaterät sekä nilkat. Puolen tunnin kuluttua me kaikki 12 kanjoniin lähtenyttä yritimme parhaamme mukaan elvyttää pysähtynyttä ääreisverenkiertoa kankeilla voimisteluliikkeillä. Holtittoman tärisemisen katkaisi kylmään veteen heittäytymisen aiheuttama sokki aina muutaman minuutin välein. Oma suosikkini oli hyppääminen kuohuihin kuudesta metristä.

Kaksituntinen rääkki tukevasti märkäpukuun ja pelastusliiveihin topattuna oli kokemuksena osastoa ”mahtavaa, mutta ei enää koskaan kiitos”.

belgialaiset.JPG

Routeburn Trackilla tapaamamme lauma pähkähulluja belgialaisia teki lähes kaiken, mitä Queenstownilla on tarjota. Kuvan kundit ja pari tyttöä hyppäsivät benjin, kiikkuivat kanjonin yllä, kaahasivat kallioiden keskellä pikaveneellä ja heittäytyivät lentokoneesta.

Kommentti artikkeliin “Adrenaliininarkin ihmemaa”
  1. avatar Tini sanoo:

    Hurjaa menoa maalla, merellä ja ilmassa! Fysiikka taitaa olla teillä melko hyvässä kunnossa tuon kaiken vatkauksen ja linkoamisen jälkeen (tai siitä huolimatta).

Jätä kommentti

css.php