Mordorin mailla

Tongariro Alpine Crossing, Uusi Seelanti

Pohjoissaaren keskellä sijaitseva 19,4 kilometriä pitkä Tongariro Alpine Crossing on Uuden Seelannin kuuluisin – ja useimpien lähteiden mukaan upein – yhden päivän kävely.

DPP_0002.JPG

Ruuhkaa reitillä. Tongariro Alpine Crossing on Uuden Seelannin päivätrekeistä kuuluisin.

Niin kai sitten, vaikka reitti ei yllä lähellekään eteläsaaren tasoa jossa jo puolen tunnin automatkan aikana saa ihailla lumihuippuisia vuoria, sademetsiä, jokia, rotkoja ja tasankoja.

Tongarirossa on kiviä, paljon kiviä. Vulkaanisella maaperällä kulkeva reitti sivuuttaa aktiivisen Ngauruhoe-tulivuoren (2287 metriä), jonka kraaterista nousevaa hentoa höyrypilveä saakin katsella puolet matkasta. Seuraavaksi näkyy pari kivan kirkasta, turkoosia järveä – ja lisää kiviä. Jälkimmäinen puolikas reitistä on reisillekäyvää alamäkeä matalan pusikon keskellä. Alaspäin lasketellessa polku sivuuttaa pari mielenkiintoista kuumaa lähdettä, joita ei saa mennä katsomaan lähempää. Ovat yksityisomistuksessa.

Mikäli kuvittelet olevasi hobitti tai Lord of the Rings –leffat kolahtivat muuten vaan, reitillä ja sitä ympäröivässä luonnonpuistossa lienee intoiltavaa. Maasto oli avainasemassa trilogian kuvauksissa. Ngauruhoe-tulivuoresta jälkikäsiteltiin digitaalisesti Mt Doom, Lordi Sauronin koti ja monet reitin karuista kivikoista palvelevat elokuvissa synkkinä Mordorin maisemina.

DPP_0001.JPG
Mount Doom, Sauronin koti.

Jätä kommentti

css.php