Hampaaton juoppo siunasi minut

Los Angeles, Yhdysvallat

Matkalla sattuu ja tapahtuu, eikä pelkästään positiivista. Kiitos edellämme Tyyneltämereltä kohti Kaliforniaa matkanneen myrskyrintaman, sekä Euroopan lentoliikenteen sekoittaneiden lumimyräköiden, suunnitelmat Los Angelesin haltuun ottamiseksi menivät perusteellisesti munilleen. Ainakin ensimmäisen illan osalta.(Mainitsin jotain huonosta karmastani aiemmassa bloggauksessa).

Saapuessamme kaupunkiin, täällä rikottiin ennätyksiä. Vettä oli satanut päivän mittaan Losissa enemmän kuin kertaakaan tällä vuosituhannella. Itse asiassa enemmän kuin kertaakaan viimeisten 88 vuoden aikana.
Ulos ei tehnyt mieli mennä. Etukäteen varaamamme vuokra-auto oli varattu kavereiden nimellä, ja heidän lentonsa olivat peruuntuneet/ siirtyneen/ vaihtuneet. Olimme siis jumissa hotellimme nurkilla (Los Angelesin julkinen liikenne on aikamoisen onnetonta).

Tuuli repi palmuja ja heitteli puiden palasia pitkin bulevardeja. Muutaman mailin päässä hotellistamme Hollywoodin kukkuloilla liikenne takkuili tulvien vuoksi ja tv-uutisissa haastateltiin kotiinsa saarroksiin ja ilman sähköä jo pari päivää aiemmin jääneitä kaupunkilaisia.

Illan ohjelmanumeroksi jäi käynti itsepalvelupesulassa, jossa pääsin tutustumaan Hollywoodin viehättävään väestöön. Pesukoneen käydessä jutustelin mukavia parin 24/7-avoinna olevaa pesulaa tukikohtanaan käyttävän kodittoman kanssa. Toinen heistä oli hyvin ylpeä skandinaavijuuristaan. Sain myös siunauksen viinalle löyhkänneeltä, hampaattomalta hampparilta, joka messusi Jeesuksen rakkaudesta kymmenen sentin päässä naamastani.

Loppuilta kului kuivurin märäksi jättämiä pyykkejä hiustenkuivaajalla heilutellessa ja sääuutisia telkasta tuijottaessa. Sään aiheuttamia liikenneonnettomuuksia oli päivän mittaan rekisteröity lähes 600.

Matkakaverimme saapuivat viimein keskellä yötä, reilun vuorokauden myöhässä. Laukut joululahjoineen olivat – tietysti – jääneet New Yorkiin JFK:n kentälle.
Ei tämän nyt ihan näin pitänyt mennä.

IMG_0690.JPG

Enkelten kaupunki näytti vähemmän aurinkoisen puolensa.

Kommentti artikkeliin “Hampaaton juoppo siunasi minut”
  1. avatar Tini sanoo:

    Ompa aikamoiset sääolosuhteet! Me täällä käymme Joulun viettohon ja toivotamme teillekin kaikille neljälle parasta mahdollista (erillaista) Joulua. Ja mukavia, onnistuneita retkiä siellä lännessä myös Joulun jälkeen.

Jätä kommentti

css.php