Maanalaisen monet hahmot

New York, Yhdysvallat

New Yorkissa maanalaisella matkustavat kaikki. Subway (huom! sanaa metro käyttävät vain juntit ja turistit) on vähän kuin Suomen intti. Siellä on läpileikkaus kansasta. Jokaisesta kyydistä löytyy ainakin kaksi seuraavista hahmoista:

– iPod-jengi. Kuuntelevat musiikkia korvakuulokkeillaan yleensä niin lujaa, että naapurikin kuulee. Harmiton, mutta semisti ärsyttävä hahmo.

– Hullut. Näitä löytyy joka lähtöön. Kolmessa päivässä bongattu mm. saarnaaja, vihamielinen, metelöitsijä, puolialaston. Yleensä harmiton, kunhan et ota kontaktia.

– Kodittomat/ kerjäläiset. Pyrkivät olemaan mahdollisimman huomaamattomia, elleivät ole nälissään/ janoissaan.

– Haisulit. Kuuluvat yleensä yllämainittuun porukkaan. Lisänä haju. Haisulihahmon luksusmalli käyttää ylenpalttisesti hajuvettä ja on usein pukeutunut turkiksiin.

– Narkit/ alkoholistit. Kuuluvat tai ainakin luulevat kuuluvansa usein myös ryhmiin hullut, haisulit, kodittomat/ kerjäläiset ja viihdyttäjät. Potentiaalisesti vaarallisin hahmo.

– Viihdyttäjät. Ulkonäöllään/ käyttäytymisellään kanssamatkustajien suupielet virneeseen nostavaa sakkia. Paras bongaus täysillä kiinalaista karaokea hoilannut papparainen.

– Melskaajat. Yleensä nuoria ja liikkuvat ryhmässä. Kovaäänisiä, mutta ulkopuolisille harmittomia.

– Bilettäjät. Esiintyvät iltaisin/ viikonloppuisin.

–  Tarkkailijat/ tyylipoliisit. Kanssamatkustajat eivät voi välttyä näiden arvioivilta katseilta. Pyrkivät yleensä toimimaan huomaamattomasti.

– Kärttyistä vanhukset. Sättivät kanssamatkustajia, aina. Vaikka olisivat saaneet istumapaikan.

– Lukutoukat. Keskittyvät kirjaansa, tapahtui ympärillä mitä tahansa.

– Patriootit. Kokevat tehtäväkseen sivistää ulkomaalaisia kanssamatkustajia Yhdysvaltain erinomaisuudesta ynnä maan merkittävästä roolista maailmanrauhan, sivistyksen ja talouskasvun levittäjänä sekä ylläpitäjänä. Ylivoimaisesti ärsyttävin hahmoista.

– Näkymättömät. Matkustajien suuri enemmistö. Pyrkivät pysymään erossa kaikista edellämainituista.

IMG_0912.JPG

Kaksi kappaletta viihdyttäjiä tulkitsi Michael Jacksonin tuotantoa Spring st. -asemalla.

Jätä kommentti

css.php